Hans RosenlundS HEMSIDA

Släktforskning

Anor M

Jag började forska på min släkt omkring år 2000 och håller fortfarande på, även om det har varit en del uppehåll under åren.

Jag har länge använt det enkla programmet MinSläkt, för att registrera mina anor på den egna datorn. Då jag nyligen kände att jag utvecklats snabbare än programmet, har jag nu migrerat till det helt nya, svenskutvecklade och avsevärt mera kompetentagenneyLogo. Klicka gärna på loggan för att bekanta dig med Genney, eller titta på mina instruktionsvideor! För webbpublicering använder jag TNG och Webtrees.

Via högermenyn kan du också läsa en liten sammanställning av olika släktforskarprogram.

Anor

Min fars anor

Här stammar vi från Ysane, Gammalstorp och Mjällby i Listers Härad i västra Blekinge, samt från östra Skåne. Vidare finns länkar till familjen Kock från Malmö och till den skånska prästsläkten Rosenlund. Ysane före pesten ligger som en databas, se också nedan!

Min mors anor

Här kommer vi i huvudsak från Listers Härad i Blekinge – i mest socknarna Mjällby och Jämshög. Från Ljunits härad i södra Skåne kommer morfars mors anor, för vilka Johan Nilsson 1949 gjorde en stor släktutredning. Skiften och gårdar i byn Gränum i Jämshögs socken har jag tittat extra på. Se högermenyn för mera detaljer!

Släktdatabaser

I högermenyn länkas till ett par databaser:

  • Min egen släkt: Alla mina kända anor och släktingar, ingifta m fl – totalt nästan 15,000 personer (levande visas ej).

  • Ysane 1600-tal: Sökbara kyrkböcker fram till ca 1711. Persondatabas som bygger på dessa samt mantalslängder, domböcker mm.